1121 Budapest
Széchenyi-emlék út 13.
E-mail:

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Magyar állampolgárnak kell-e vízum Szingapúrba?

2008. november 1-től Szingapúrban az EU tagországok állampolgárai 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak. Szállodafoglalás, vissza- illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy bemutatásával utazhatnak be Szingapúrba. Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

2. Meghosszabbítható-e a 90 napos tartózkodási engedély?

A 90 napot meghaladó tartós szingapúri tartózkodáshoz szociális látogatói tartózkodási engedélyt ("social visit pass"), szakmai látogatói tartózkodási engedélyt (vendégtanárok, kutatók, művészek, újságírók részére "professional visit pass") vagy tanulmányi tartózkodási engedélyt ("student pass") lehet igényelni a Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságnál. A családtagok részére hozzátartozói tartózkodási engedély ("dependant's pass") igényelhető. Tartós tartózkodás esetén a kérelmezőnek kérelméhez csatolnia kell egy helyi garanciavállaló ("local sponsor") nyilatkozatát. A helyi garanciavállalónak szingapúri állampolgárnak, vagy állandó szingapúri tartózkodási engedéllyel rendelkező magánszemélynek, illetve Szingapúrban bejegyzett cégnek, társaságnak, vagy szervezetnek kell lennie. Biztonsági letét ("security deposit") befizetését is előírhatják.

3. Munkavállalási engedélyt hogyan kaphatok?

A Szingapúrban munkavállalás, vagy jövedelemszerzés céljából tartósan tartózkodóknak foglalkoztatási tartózkodási engedélyt ("employment pass") kell kérelmezniük, amelyet a Munkaügyi Minisztériumhoz (Ministry of Manpower) kell benyújtaniuk. Az illegális munkavállalást a hatóságok szigorúan büntetik, az egyéb tartózkodási engedéllyel a városállamban tartózkodók nem vállalhatnak munkát. A foglalkoztatási tartózkodási engedély beszerzéséhez a kérelmezőnek már munkaszerződéssel és az alkalmazó cég garancialevelével kell rendelkeznie. A munkavállalással, jövedelemszerzéssel kapcsolatos tudnivalók és követelmények a munkaügyi tárca honlapján találhatók meg.
A konzulátus álláskereséssel nem foglalkozik.

4. Kell-e oltás Szingapúrba?

Ha az utazó 6 hónapon belül érkezik sárgaláz, malária és kolera járvány által veszélyeztetett országból, akkor érvényes, sárgaláz elleni oltási igazolvánnyal kell rendelkeznie.

5. Milyen a közbiztonság Szingapúrban?

Szingapúr Ázsiában - de az egész világon is - az egyik legbiztonságosabb országnak számít. A közbiztonság kimondottan jó. Az alapvetően biztonságos körülmények mellett, Szingapúr jellemzője a szigorú rend és fegyelem. Jelentős bírságot (500-1000 szingapúri dollár, ami kb. 300-600 USD-nek felel meg) kell fizetniük a nem kijelölt helyen dohányzóknak, a szemetelőknek, a különböző módon közmegbotránkozást okozóknak. Az igazságszolgáltatás Szingapúrban még ma is alkalmazza az angol gyarmati időkből fennmaradt botozást.

6. Mit nem szabad bevinni Szingapúrba?

Kábítószerek behozatala szigorúan tilos (a drogokkal való kereskedelem Szingapúrban halálbüntetést von maga után!)

 • rágógumi (gyógy- ill. nikotinos rágógumi kivételével)
 • pornográf sajtótermékek, videokazetták, CD-k
 • nem eredeti, tisztázatlan jogeredetű filmek, CD-k, videokazetták, műszaki termékek
 • lőfegyverek
 • szúró- és vágóeszközök (kések) kézi poggyászban
 • lőfegyverek, szúró- és vágóeszközök utánzatainak (akár öngyújtó, vagy kulcstartó formájában is)

 • behozatala ugyancsak tiltott.

  A felsorolt vámrendelkezések esetleges megsértése nem csak jelentős bírságot, hanem őrizetbe vételt is maga után vonhat.

  A következő termékek behozatala vámköteles:

  az alkohol és cigaretta behozatalát a szingapúri vámhatóságok jelentősen korlátozzák (alkohol esetében 1 üveg, cigaretta esetében 1 doboz a megengedett kvóta, az azon felüli mennyiségért jelentős vámot kell fizetni)

  7. Kinek kell vízum Szingapúrba?

  Afganisztán, Algéria, Banglades, Egyiptom Irán, Irak, Jemen, Jordánia, Libanon, Libia, Marokkó, Pakisztán, Szaud-Arábia, Szomália, Szudán, Sziria, Tunézia, Jemen állampolgárainak ill. a Palesztin Hatóság által kiadott utlevél, az Arab Emirátusok által kiadott útlevél és a Közel-Keleti országok menekülteknek kiadott útiokmányok tulajdonosainak.

  CIS (a volt Szovjetunió) tagországai, India, Kina, Myanmar (ezen országok állampolgárai diplomata és szolgálati útlevél birtokába vízummentesen utazhatnak Szingapúrba)

  8. Mi szükséges a vízumkérelemhez?

  E-mailen elküldhető formában:

  1) tartózkodási engedély
  2) a 14A sz. nyomtatvány kitöltve
  3) szállodai szobafoglalásról visszaigazolás
  4) repülőjegy foglalásról visszaigazolás
  5) ha utazási irodával megy - az utazási iroda igazolása arról
  6) elérhetőségi telefonszám
  7) útlevélmásolat
  8) igazolványkép (400x514 pixel méretben, jpeg formátumban)

  Letölthető dokumentum: FORM14A

  9. Házi kedvencemet vihetem-e magammal?

  Minden állatot karanténban tartanak 30 napig, Állatorvosi Bizonyitvány (Official veterinary certificate) beszerzése szükséges (további információ), Az ezen túlmenően szükséges nyomtatványok, engedélykérés az "Agri-Food &Veterinary Authority of Singapore" honlapján találhatók.

  10. Vihetem-e a rendszeresen szedett gyógyszereimet?

  Ha hosszabb időre utazunk és nagyobb mennyiségű a gyógyszer, akkor a háziorvos igazolása kell a betegség megnevezésével (www.hsa.gov.sg)

  11. Állapotos vagyok, kell-e igazolás az orvostól?

  A 30. hét után orvosi igazolás alapján beutazási engedélyt kell kérni. Egyes légitársaságok sem vesznek fel állapotos utast a 36. hét betöltése után.

  12. Látnivalók Szingapúrban:

  A Szigapúri Köztársaság Főkonzulátusa
 • Éjszakai Safari

 • Orchard Road

 • Singapore Botanic Garden

 • Jurong Bird Park

 • Sentosa sziget

 • Changi Airport

 • Esplanade színház

 • Chinatown

 • 13. Van képviselete a Singapore Airlines légitársaságnak Magyarországon?

  A Singapore Airlines képviselete:
  Singapore Airlines (Tensi Aviation Ltd) Budapesten.
  1023. Budapest Komjádi B. u. 1
  Tel: 345 1570